Twee orkesten vormen samen een groots, kleurrijk gezelschap dat een brug slaat tussen de Arabische en de Joodse cultuur. De musici spannen samen in een feestelijke mix van avontuurlijke Chassidl, Chaabi Andalusi, Cocek, Tarab, Sirba èn niet te vergeten de Sufi Andalusi, met prachtige mystieke en gedragen solo’s. Laat je opzwepen door knetterend koper, razende accordeonsalvo’s, jubelende rieten, meeslepende zang… en dat allemaal uit Amsterdam!

Al meer dan 20 jaar zorgt de Amsterdam Klezmer Band voor meeslepende en opzwepende optredens, die overal eindigen in grote dansfeesten. De eigenzinnige musici worden internationaal geprezen voor hun onorthodoxe, vernieuwende en aanstekelijke kijk op klezmer.

Het Amsterdams Andalusisch Orkest laat diverse Arabo-Andalusische muziekstijlen van rond de Middellandse Zee versmelten in een samenspel van dynamische ritmes, melancholische melodielijnen en verfijnde improvisaties, op zowel Oosterse als Westerse instrumenten.

Na een eerste ontmoeting op het podium tussen deze twee groepen in 2018 bloeide er iets moois op. Daarom besloot de Amsterdam Klezmer Band het Amsterdams Andalusisch Orkest uit te nodigen om samen een nieuw muzikaal programma te maken.